30 grudnia 2014
21 grudnia 2014
Food inspirations: szybkie i łatwe PIERNICZKI
Tradycyjnie po wymieszaniu ciasta piernikowego należy zostawić je w chłodnym miejscu, aby
sfermentowało.
Leżakowanie
ciasta moż trwać kilka tygodni.
Ciasto na domowe pierniki wigilijne zaleca się
zarabiać miesiąc wcześniej, zwyczajowo po
andrzejkach. Jeśli
jednak w tym roku nie mieliście
czasu wcześniej
się zdecydować, a myślicie, że jest już za późno, ten przepis
jest dla Was! Pierniczki można
zrobić nawet w
Wigilię,
ponieważ nadają się do jedzenia już zaraz po
upieczeniu. Ciasto dobrze się
formuje a wycięte
formy nie odkształcają się podczas pieczenia,
dlatego nadają się również jako dekoracja na
choinkę. Są miękkie, lekko kruche,
można je dość długo przechowywać w zamkniętych puszkach.
Przepis jest prosty i szybki w wykonaniu, dlatego polecam wszystkim spóźnialskim :)
17 grudnia 2014
13 grudnia 2014
Food inspirations: obiad #2
W tym poście
chciałabym zwrócić Waszą uwagę na jeden ze składników kolejnego pomysłu na danie
obiadowe. Wyróżniona
dziś zostanie
czerwona fasola. :)
Etykiety:
Food inspirations,
nutritionist,
obiad,
typowy dietetyk
Subskrybuj:
Posty (Atom)